Skip to content

Primjene>> Pomorstvo

Pomorstvo

containershiff
yachthafen
Harbour_dock
harbour_yachts
previous arrow
next arrow

Korozija i električni kvarovi uslijed soli i vlage su vjerojatno najdosadniji i najskuplji problem na brodovima i čamcima. Ako se ne tretira, nikada neće prestati. Dok je morska voda neprijateljska za čelik, smrtonosna je za elektro opremu, elektroniku i novčanik vlasnika plovila. Hrđa u trupu, mostovima, palubama, lančanim pogonima , brodskim dizalicama, vratima i rijetko korištenoj opremi poput čamaca za spašavanje i opreme za sidrenje je skupa i nervirajuća. A gdje nije moguć pristup nema ni održavanja. Loši kontakti u prekidačima, komunikacijskim radijima, zavojnicama i mrežnim instrumentima  mogu biti izazov kada ih je potrebno detektirati. Ali, ako ih se ostavi da hrđaju tada koštaju još i više!

Preventivno održavanje štedi novac, vrijeme zastoja i čak živote! CorrosionX dopire i štiti brodska rebra i vijke koje nitko nije vidio otkad je brod izgrađen! Preventivno tretirajte šupljine, cijevi i vrata i zaboravite na igličasti strugač, čekić za hrđu i aparat za zavarivanje! CorrosionX je tih, nezapaljiv i niskotoksičan.

CorrosionX je razvijen u suradnji i za Američki mornaricu. Zbog toga zadovoljava US i NATO Mil specifikacije.

Od početka je osmišljen da izdrži ekstremne uvjete na mornaričkim brodovima. CorrosionX HD je otporan na ispiranje kada se koristi na opremi na palubi. MaxWax nakon sušenja od 2 sata je polučvrst, otporan do 200 °C, veže se za metal, ne postaje sklizak kad se hoda po njemu, i ne lijepi se na odjeću, alate ni opremu za ribolov.

Dok su neki proizvodi dobri za ili elektroniku ILI za gumu/neopren ILI vruće glave motora, CorrosionX se može sigurno koristiti za SVE aplikacije. Istiskuje vlagu i ne dopušta joj povratak. Prodire i podmazuje.

Ujedno nije zapaljiv i može se sigurno koristiti u vrućim strojarnicama.

Ne utječe na gumena crijeva ili neoprenske brtve.

Proizvodi:

Tipična područja primjene:

 • – Karikama, lancima, ovjesnim elementima, pogonima

  – U radionicama za narezivanje navoja

  – Za otpuštanje hladno najzapečenijih spojeva

  – Zaštita brava i šarki od smrzavanja

  – Zaštita radija i antena (siguran do 39.000 V)

  – Spojevi i užad čamaca za spašavanje

  – Podmazivanje i trajno podmazivanje užetnica

  – Otpuštanje šarki vrata kontejnera

  – zaštita hladnjaka, zamrzivača, klima uređaja, agregata, energetskih ormara i prekidača

  – vodilica, zavojnica i senzora