Skip to content

Primjene >> Vojska

Vojska

plane
jet
helicopter
previous arrow
next arrow

Velik broj CorrosionX proizvoda trenutno zadovoljava vojne (MIL)  specifikacije i/ili ima odobrenje za korištenje u zrakoplovima.

Još veći broj proizvoda uvršten je na popis proizvoda koje koriste oružane snage NATO-a pod vlastitim jedinstvenim NSO (National Stock Order) brojem, iako ne moraju svi udovoljavati MIL specifikacijama.

Lista ovih proizvoda uključuje prozvode za antikorozivnu zaštitu, maziva, sredstva za prodiranje, poliranje i čišćenje. Također i proizvode za zaštitu od vlage za elektroniku i elektriku.

Prema časopisu Army Aviation Magazine, CorrosionX Aviation je apliciran na pola Black Hawk helikoptera i pola Cobra helikoptera koji su određeni za pustinjsku misiju. Nakon remonta zrakoplova po povratku u SAD, popravak štete uslijed korozije svakog prethodno tretranog helikoptera je u prosjeku stajao $172,000 MANJE od popravka netretiranih helikoptera. Ukupne ušteda za vojsku iznosila je više od 4 milijuna američkih dolara!

Prema nalogu Američke vojske, ugledna privatna istraživačka kompanija provela je opsežnu studiju o antikorozivnoj zaštiti vojnih letjelica. Zaključak studije je bio da preporuka da vojska koristi CorrosionX za zaštitu svih letjelica. Prema rezultatiam studije, ušteda u prvoj godini za vojsku iznosila bi više od $69 millijuna, dok bi investicija za CorrosionX i opremu za raspršivanje/apliciranje iznosila manje od $1 millijun.

Proizvodi:

Tipična područja primjene:

 • – Baziran na tehnlogiji polarnog vezivanja, vidi specifikaciju

  – Konzervacija vozila, alata i opreme

  – Antikorozivna zaštita šasija, plovila i zrakoplova

  – Otpuštanje korodiranih dijelova, vijaka i instalacija

  – Servis sustava naoružanja, mehaničkih i elektroničkih

  – Održavanje i skladištenje ručnog oružja i pušaka

  – Održavanja radara, elektronike i komunikacijskih radija

  – Podmazivenje brzih spojki, sigurnosnih vijaka i privremenih instalacija

  – Održavanje mostova, splavi i spremnika

  – Servis letjelica

  – Servis spremnika i kamiona

  – Održavanje sve mehaničke i električne opreme u zračnim lukama

Česta pitanja: