Skip to content

Primjene >> Zrakoplovstvo

Zrakoplovstvo

plane
jet
helicopter
previous arrow
next arrow

Prema statističkim podatcima američke Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA) prosječni zrakoplov u općem zrakoplovstvu stariji je od 30 godina. Što je neki zrakoplov stariji, to se znatnije povećava vjerojatnost da je njegova zrakoplovna konstrukcija izložena koroziji. Znakovi navedenoga možda će biti zamjetni tek kad već dođe do oštećenja.

Korozija je neprimjetan proces koji s vremenom postupno uzrokuje oštećenje zrakoplovnih konstrukcija. Ona nagriza metal i ponekad se ne otkrije prije no što uzrokuje znatna oštećenja. Korozija je zapravo tek sklonost metala da se vrati u svoje prirodno stanje oksida.

Za proces korozije potrebni su svi elementi baterije: anoda, katoda, elektrolit i put kojim protječe struja. Zrakoplovna konstrukcija sadrži tri od navedenih elemenata. Za pojavu korozije potrebna je još samo vlaga!
Zrakoplovi iz zemalja sa suhom klimom nisu iznimka. Štoviše, rijetko se koji zrakoplov nije nikad zatekao u okruženju s kišom, snijegom ili visokom vlažnosti zraka. Čak i velike razlike u temperaturi, primjerice između temperature na određenoj visini i one na tlu, mogu dovesti do kondenzacije i zadržavanja vlage koja započinje proces korozije.

CorrosionX upotrebljava i zagovara većina najvećih proizvođača u granama zrakoplovstva i svemirske tehnike.

Prema časopisu o vojnom zrakoplovstvu Army Aviation proizvod CorrosionX Aviation upotrijebljen je na polovici helikoptera Black Hawk i polovici helikoptera Cobra koji su kretali na pustinjske vojne zadatke. Nakon obnove letjelica po povratku u SAD trošak popravka oštećenja uzrokovanih korozijom na svakome od obnovljenih helikoptera iznosio je u prosjeku 172.000 USD manje od popravka svake letjelice na kojoj proizvod nije upotrijebljen. Ukupna ušteda američke vojske iznosila je više od 4 milijuna USD. Pod vodstvom američke vojske jedna ugledna privatna organizacija za istraživanja provela je opsežno istraživanje zaštite letjelica američke vojske od utjecaja iz okoliša. Istraživanje je zaključno američkoj vojsci preporučilo upotrebu proizvoda CorrosionX za zaštitu SVIH letjelica.

Dakle, bez obzira na to je li riječ o zrakoplovu Cessna 150 ili zrakoplovu C-130, CorrosionX proizvod je koji dokazano štiti vaš zrakoplov i čuva uloženo.

Proizvodi:

Uobičajna su sljedeća mjesta primjene: