Koji je najbolji način primjene CorrosionX-a za održavanje brodskog alata?

Koji je najbolji način primjene CorrosionX-a za održavanje brodskog alata?

Kupac s Amazona nas je upitao: „Što je bolje, CorrosionX u bočici s raspršivačem ili u spreju za korištenje na alatima koje držim na svojoj brodici?“

 To je izvrsno pitanje, i ako pitate 1.000 vlasnika brodica, dobiti ćete dobre argumenete obje strane.

 Prema mom osobnom mišljenju, kao vlasniku morske brodice, CorrosionX u spreju i CorrosionX u bočici sa raspršivačem su podjednako dobri za korištenje na alatima na brodu. Prednost spreja je da ima uzorak raspršivanja sličan boji u spreju, tako da možete postići ravnomjerniju pokrivnost površine. U slučaju da tretirate nešto veliko poput brodskog motora ili glave vanbrodskog motora, sprej je vjerojatno bolja opcija.

 Prednosti CorrosionX-a u bočici s raspršivačem su, budući da ne sadrži pogonski plin, da nije zapaljiv i također ga je lakše kontrolirati ako vam je potrebno samo nekoliko kapi ulja za alat.  Nedostatak aplikacije bočicom je da, s obzirom da je CorrosionX viskozniji od većine tekućina koje se apliciraju raspršivačem, nikad ne možete dobiti „pravi“ sprej – proizvod samo izlazi kao mlaz bez obzira na postavke raspršivača (stream ili spray).

 Trik koji ja koristim za zaštitu alata je taj da raspršim CorrosionX na krpu za brisanje, i tada krpom prebrišem alat nakom što ga koristim. Prije nego pospremim alat, složim krpu, stavim je u plastičnu zip vrećicu i ubacim u kutiju s alatom. Na taj način je moja namašćena krpa spremna za uporabu sljedeći put kada koristim alat, a moj alat je u vrhunskom stanju bez obzira što se nalazi u okruženju sa slanom vodom.

Budući da je CorrosionX vrlo blag (ne sadrži HOS te vrlo malo otapala), moja CorrosionX krpa traje godinama. 

Tako „pripremljenu“ krpu možete prenamijeniti za desetak drugih poslova na brodici – posebno na moru. Koristite ih za brisanje klinova, potpornja i ograda, kvaka i panti, slavina, glava tuša, lampi i druge opreme od nehrđajućeg čelika ispod palube koja ne smije korodirati. Krpa natopljena CorrosionX-om brzo će postati vaš omiljen „alat“ za održavanje vaše brodice u top stanju.